Intrebare pentru cititori

Vreau neaparat sa-mi raspundeti la aceasta intrebare: ce v-ar face sa scrieti pe un site de citizen journalism?

Ce e un site de citizen journalism? Ei bine, e un site care pune accentul foarte mult pe stirile de la amatori. Acest tip de jurnalism mai este cunoscut sub numele de jurnalism de gherila. Scopul acestei practici este acela de a oferi independenta, obiectivitate si corectitudine stirilor culese, raportate si analizate chiar de cetatenii care apartin ueni comunitati.

Va rog, lasati lenea 2 minute si spuneti-mi parerea voastra intr-un comment aici, nu pe mess pentru ca imi e greu sa port aceeasi discutie cu 324234 de persoane in acelasi timp, plus, commenturile voastre ar trebui sa nasca niste discutii care sa ma ajute sa sustrag doar partea constructiva. Multumesc pentru intelegere 🙂

Reclame

11 gânduri despre „Intrebare pentru cititori

  1. Exact cum a spus si cotos, libertatea de exprimare si apolitismul sunt probabil cele mai importanate aspecte la citizen journalism, iar asta duce la autenticitate stirilor publicate. Grija ca nu trebuie sa respecti neaparat normele jurnalistice este un alt aspect ce poate fi luat in calcul.

  2. Ha, site-urile de citizen journalism nu platesc colaboratorii. Deci no money, nu ca multi. Imi pare rau sa vad ca multa lume e foarte naiva, probabil si in facultate s-a incurajat „virginitatea” asta prin raportare la presa. Munca profesionista se face in redactiile serioase copii, toti aspiram sa ajungem acolo, nu pe tot felul de proiecte fanteziste. Traiti voi din fantezii.

    • Nu stiu daca munca asta se face fara bani sau nu,. dar nimeni nu-ti face asta la nesfarsit gratis. Asta e clar. Si pana la urma, site-ul de citizen journalism va exista pt a face bani, nu doar pt a informa cetatenii. Adica si asta e unul dintre scopuri, nu? Ce site exista pe piata doar de dragul oamenilor?
      Exceptand unele bloguri, evident.

  3. seriozitatea celorlalti care scriu pe site. daca se formeaza o comunitate cu care m-as identifica si care ar scrie lucruri interesante, articulate si rationale, atunci poate ca m-as reapuca de scris la modul serios.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s