Cum ti-e si cu credinta asta…

Fie ca-s moastele Sfintei Paraschiva, Maria, Rita sau mai stiu eu ce sfanta, stau babele claie peste gramada sa pupe niste oseminte in speranta ca asta le va schimba viata. Si nu stau doar 5 minute. Stau cu orele la coada, isi muta casa langa biserica si coada se face de kilometri. Si stau cu zilele ca sa ce? Sa pupe moastele.

Asta e ca si cum te-ai ruga sa castigi la Loto cand tu nu ai bagat nici un bilet in viata ta (era si un banc pe seama asta).

Si dragele de ele, babutele, nu am nimic cu ele si nici cu religia si cum aleg ele si ei sa-si manifeste credinta, dar daca exista un Dumnezeu si e atat de bun, milostiv si darnic, de ce ne face sa ne taram in genunchi pentru el si sa pupam mortaciuni pentru noroc si seninatate? Si cat de igienic poate sa fie sa pupi acel ceva dupa ce alte mii de guri au pupat acolo inaintea ta? Daca ne iubeste atat de mult Dumnezeu, de ce nu ne da de toare pur si simplu? Intreb si eu ca una care nu crede-n nimic…

Reclame

4 gânduri despre „Cum ti-e si cu credinta asta…

  1. Cu riscul de a fi bizar pot sa iti raspund. Dumnezeu tia dat deja tot ce ai si nu tia cerut nimic in schimb. Poate e perfect natural ca esti sanatoasa, ai pe cei dragi langa tine sau ca nici un expres 8 nu tea acrosat in mod prietenesc in drum spre scoala. Sunt lucruri care ni se par mici dar pe care, credema pe cuvant nu le meritam. Chestia cu prosperitatea financiara e defapt motorul religiozitatii din secolul 21, deci nici o treaba cu credinta. Cat despre pupaturile necrofile, sunt niste porcarii, niciunde nu scrie ca trebuie sa pupi vreo chestie ca sa te asculte Dumnezeu. Trebuie doar sa dialoghezi cu El. SI sa sti ca nu e nimic extraterestru in asta. NU trebuie sa auzi voci si sa te transhumezi spre vreu paradis imaginar ca sa intrii in contact cu forte supranaturale. Doar spunei ce ai nevoie si daca se intampla sa iasa bine nu uita sa zici mersi

    • Pot sa accept ca ai principii/idei diferite de ale mele. E perfect normal si e ok. Dar dupa cum ai remarcat si tu, eu am o problema cu cei care-si arata credinta prin acte false, prost-ganditate, exagerate si, de ce nu, tampite.
      Si fie ca exista DUmnezeu sau nu, sunt de acord acord ca ar trebui sa apreciam mai multe lucrurile/oamenii s.a care ni se pare ca e natural sa le avem. De cele mai multe ori uitam sa ne bucuram alaturi de cei dragi si ne concetram doar pe ce nu avem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s